Cuketová pizza je ideálním jídlem vhodným pro lehký oběd nebo večeři. V receptu není použita mouka, takže je vhodný pro dělenou stravu (zvířátka) nebo pro bezlepkovou dietu.

 

Ingredience (na jeden plech):

- 2 středně velké cukety nebo 3 malé cukety
- 2 vejce
- 15 -20 dkg tvrdého sýra (Eidam)
- sůl, pepř, bylinky (bazalka, oregáno, majoránka, tymián)
- česnek dle chuti (1-2 stroužky)
- salám, sýr, houby, olivy, protlak nebo kečup (a ostatní suroviny dle libosti, které máte rádi na pizze)

 

 

Cuketu nastrouháme nahrubo (já strouhám i se slupkou), posolíme a necháme vypotit. Pomocí šátku, kapesníku nebo látkové pleny vyždímáme opravdu poctivě všechnu vodu, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, česnek a okořeníme. Směs rozprostřeme na plech, na pečící papír, maximálně do 1 cm výšky. Dáme do trouby zapéct cca na 15 min. na 200°C. Poté vyndáme a navrch klademe suroviny dle libosti jako na pizzu. Znovu zapečeme cca 20 min na 200°C.

 

Dobrou chuť.

 

 

P.S. při ochucování dávejte pozor na sůl, snadno dojde k přesolení pokrmu!